keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tarkemmat tunnelmat ja raportoinnit

Heikin lentolaukku löytyi ja tietokone on jälleen tutulla paikalla koristamassa työpöytää. Tietokoneen kätköistä löytyi myös tämä Ollin kirjottama teksti kisapäivistä:

-----------

1. kisapäivä, torstai 18.8.2011

"Kello löi jo viisi, lapset herätkää!" Torstaiaamu valkeni selkeänä ja kirkkaana. Korealaisvaikutteinen , kimchistä koostuva aamiainen naamariin (ainakin Ollin ja Heikin osalta) ja dösään unia jatkamaan! Kisapaikalle saavuttuamme Heikki lähti vielä ylimääräiseen jojo-kokoukseen, sillä alkuperäisen arvontalaulun julistama kilpailujärjestys ei USA:ta miellyttänyt. USA olisi naisten sarjassa esiintynyt nimittäin ensimmäisenä, ja paalupaikkaa vainoaa yleisen käsityksen mukaan kirous, jonka seurauksena saisi huonot pisteet. (Todellinen syy oli kuitenkin arvonnoissa käytetyn satunnaisluvun puuttuminen joiltain kilpailijoilta). Uusissa arvonnoissa kesti ja kesti, ja naisten sarjaa jouduttiin siirtämään puolella tunnilla eteenpäin. Lisää häslinkiä syntyi, kun karsintakierroksen jälkeen ilmoitettiin, että semeihin jatkaisikin ainoastaan kymmenen urheilijaa, vaikka alunperin täksi määräksi oli ilmoitettu 16. Pitkän vääntämisen jälkeen tuomaristo kuitenkin taipui 16:n linjaan. Molemmat suomalaisatleetit selvittivät tiensä kevyesti semeihin Roosan ollessa alustavalla sijalla 12. ja Olli sijalla 10. Semifinaaleissa Roosa säilytti sijoituksensa, mutta hyvistä suorituksistaan huolimatta Olli tipahti sijalle 14. Molemmilla jäi niin eteen kuin taaksekin erittäin kovia kavereita! Tässä välissä Suomen joukkue siirtyi yleisön puolelle todistamaan suurta urheilun draamaa niin miesten kuin naisten yksilösarjojen finaaleissa. Ollissa huomattavan suurta närkästystä herätti Kiinan miehen kultamitali. Korealainen Yang Ju Min veti jostakin aivan toisesta ulottuvuudesta kotoisin olevat, täysin uskomattomat finaalisuoritukset (kunniamaininta sivupotkuista!!!), joilla tällä kertaa lunastettiin pelkkä hopeamitali - tai kuten "silver medalistin" sijasta kuulutettiin, Yang oli "super medalist!" No, oli kiinalainenkin juuri ja juuri mitaliainesta... Pronssia veivät Vietnam ja Iran. Naisissa kultaa vei (yllätys yllätys!) Kiina. Hopeaa vei täysin ansaitusti Iran, sillä ensikertalaiselta vaikuttava korealainen horjui ja huojui koko Keumgang-poomsaensa ajan. Pronssia siis Korealle ja Ollin kaimalle Ollin Medinalle Meksikosta!
 
Palkintojenjakoseremoniassa saatiin makoisat naurut, kun nolojen tilanteiden naisemme Roosa ihmetteli "Gaudeamus Igiturin" soidessa, onko tämä Kiinan kansallislaulu? "Vai mikä kansallisuuslaulu se olikaan? Miksei täällä soiteta Maamme laulua?" Ensimmäisen kisapäivän päätteeksi hiottiin vielä vähän pariesityksiä seuraavan päivän koitosta ajatellen.

2. kisapäivä, perjantai 19.8.2011

Toinen kisapäivä alkoi edellistä myöhemmin, eli meidän osaltamme kello 11:00. Alkulämpät hoituivat jo rutiinilla pois alta, ja lopullinen, täydellinen vire saavutettiin erittäin tarkalla herkistelyllä. Sitten lavalle!
 
Semifinaaleissa keskittymistä häiritsi ehkä aavistuksen verran valtava skriini, jolta sekunnin viiveellä saattoi seurata omia suorituksiaan. 0,02 pisteen erolla suomalaispari jätti kuitenkin Venäjän (tuoreen maailmanmestarimaan, btw!) taakseen ja sai kovasti janotun finaalipaikkansa maailman huippujen seurassa! "Great success!". Tästä finaalikierrokseen oli vielä muutama tunti aikaa, eli nyt ehti tankata kunnolla ja nollata aivot. Finaalia edeltävät tunnelmat lämmittelyalueella olivat osittain vapautuneempia, osittain kireämpiä. Tavoite oli saavutettu, mutta mieli teki lisää! Onneksi lämmittely ei kuitenkaan hajonnut käsiin, vaan pysyi paineenkin alla hyvin kasassa, ja lavalle saattoi astua hyvin mielin. Roosa ja Olli olivat muuten ensimmäiset finaalilavalle astelevat suomalaiset koko universiadeissa! Esitykset menivät hyvin, mutta aivan täydellisillä suorituksilla olisi
ollut mahdollista saada kymmenyksen paremmat pisteet ja sijoittua TOP-vitoseen. Lopulliseksi sijoitukseksi jäi siis 8. Presentation-pisteissä Italian MM-mitalistipari jäi kuitenkin kakkoseksi!

Jos eilen Korea vähän lepsuili, niin tänään se otti itseään niskasta kiinni ja rykäisi kultaa joka sarjasta! Siis
miesten ja naisten synkroista ja pareista. Epäilyille ei jäänyt sijaa. Sellaista hojottamista että katsojilta
tippuvat silmät päästä! Kiinan miestiimi vei hopeaa ja naistiimi pronssia, mutta pari sen sijaan "häpäisi itsensä"
sijoittumalla vasta viidenneksi ja ollen näin mitalisijojen ulkopuolella. Parien mitalit keskenään jakoivat Korea,
Vietnam, Meksiko ja Saksa.

-Olli

ps. Kisapäivistä ei valitettavasti ole kuvia, sillä koko joukkue keskittyi täysillä kilpailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti