torstai 11. elokuuta 2011

Kohti universiadien kisakylää

Roosan sontsa petti kesken auringonpaisteen
Hong Kongista on periaatteessa varsin lyhyt matka Shenzhenin kisakylään, mutta matkassa voi kestää yllättävän kauan! Olimme sopineet tapaavamme Suomen universiadijoukkueen delegaation Hong Kongin lentokentällä lauantaina puoliltapäivin. Tässä vaiheessa kaikki tuntui vielä sujuvan aikataulun mukaan, sillä delegaation lento saapui ajallaan ja pääsimme aloittamaan bussimatkan kohti Kiinan rajaa. Tullimuodollisuudet sujuivat mutkitta ja ilman ruuhkaa, sillä universiadeja varten oli omat linjat. Heikin viiden vuoden takainen mopokorttikuva oli kuitenkin liikaa Kiinan tulliviranomaisille, sillä Heikin hiukset olivat kuvassa mustat ja uskomatonta kyllä nyt Heikillä olikin vaaleat hiukset. Kolme tulliviranomaista tuijotti epäuskoisina kuvaa ja lopulta suostui kuin suostuikin lyömään leiman passiin (tämä oli jo 13. leima passiin tältä reissulta!).

Heikki ja Olli virallisessa joukkuevaatetuksessa
Kisakylään siirtyminen ei ollutkaan enää yhtä helppoa, sillä lentokentällä Suomen delegaatiolle oltiin lyöty väärän väriset tarrat hihaan, eivätkä bussikuskit millään suostuneet viemään tätä hotellilleen. Meidän kolmen osalta asian teki vaikeaksi se, ettemme olisi pystyneet tekemään akreditointia itse kisakylään saavuttaessa, vaan tarvitsimme siinä delegaatiomme apua. Lopulta kyytikuviomme saatiin selitettyä bussikuskeille ja muille paikalla häärääville avustajille, jolloin delegaatio hyppäsi hotelliin vievään bussiin ja me puolestamme kohti kisakylää kulkevaan bussiin.

Shenzhenin katumuotia
Yhdeksän aikoihin illalla (eli n. 6h sen jälkeen kun pääsimme lähtemään Hong Kongin kentältä!) kävelimme jo iloisesti kisakylässä muiden urheilijoiden joukossa ja tutustuimme kylän runsaisiin palveluihin.

Kisakylä Top-5:
  1. Talomme hissinapinpainaja joka päivystää ykköskerroksessa 24/7 ohjaten kulkijoita hissiin ja sieltä pois: "This way, please!".
  2. Chinanet. Kiinan hidas, pätkivä ja erittäin tehokkaasti sensuroitu internet. Internetin käyttö ei ole koskaan tuntunut näin hankalalta. 
  3. Vessa ja suihku parvekkeella. Majoitushuoneet ovat lievästi sanottuna "tiiviit", joten vessa ja suihku ovat sijoitettu huoneiden parvekkeille.
  4. Huoneen ilmastointilaite. Pitää huoneen 16 asteisena kun ulkona (eli siis myös vessassa) on lämpötila 30 asteen hujakoilla ympäri vuorokauden.
  5. Ruokala. Olli tykkää.

ps. Nyt kun Kiinan nettisensuuri on selätetty ja blogiinkin päästy käsiksi, pyrimme päivittämään tekstejä useammin!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti