maanantai 1. elokuuta 2011

Ollin ja Roosan kilpailupäivät

Virallinen kisakuva!
Kuten edellisestä viestistä käy ilmi MM-kilpailut ovat takanapäin ja viimeinen ilta Azimut-hotellin aulassa. Hotellin pääsisäänkäynti on muuten näppärästi hotellin katolla!

Saavuimme Vladivostokiin torstaina puoliltapäivin ja lähes heti saapumisen jälkeen aloitimme jo ensimmäiset valmistelutreenit Venäjän maaperällä. Harjoitusten tarkoituksena oli avata liikeradat matkustuksen jäljiltä ja valmistautua henkisesti kilpailuihin. Perjantai oli ensimmäinen kilpailupäivä, mutta Ollin ja Roosan sarjat olivat onneksi vasta lauantaina. Perjantai menikin siis vielä harjoitellessa kisahallin lämmittelyalueilla, sekä tietysti muiden suomalaiskilpailijoiden suorituksia katsellessa ja kannustaessa! Harjoitukset sisälsivät teräviä kisasuorituksia pitkillä palautuksilla.

Heikki aloitti valmennusurakkansa heti perjantaiaamusta istumalla juniorikilpailijoidemme Fransin ja Nooran penkillä. Molemmat kilpailijat suoriutuivat erittäin hyvin ensimmäisistä MM-kilpailuistaan, vaikka semifinaalipaikka jäikin molemmilla saavuttamatta. Perjantain muut suomalaiset kilpailijat olivat Master 1 miesten Marco ja  yli 36 vuotiaiden parisarjan Adina ja Ilja. Marco, Adina ja Ilja pääsivät suoraan semifinaaliin, mutta vauhti ei vielä riittänyt finaaliin asti.

Kisapäivä:
Olli hymyilemässä kisa-aamun lämmittelyissä
Lauantaina Ollin ja Roosan kilpailupäivänä aamupala nautittiin seitsemältä hotellilla ja puoli kahdeksalta siirryttiin kisapaikalle verryttelemään kilpailuita varten. Yksilösarjat alkoivat heti ensimmäisten sarjojen joukossa aamuyhdeksältä. Karsintakierros ei tuottanut vaikeuksia kummallekaan, vaan semifinaalipaikat saavutettiin selkeästi. Roosan varma esitys myös semifinaalikierroksella toi hänelle finaalipaikan, vaikka finaaliin pääsyä saatiinkin jännittää viimeiseen kilpailijaan asti. Onneksi tanskalaiskilpailija ei kuitenkaan mennyt Roosan ohi, vaan Roosa eteni finaaliin kahdeksantena.


"Olin lauantain ensimmäinen esiintyjä. Tämä aiheutti minulle pienen lisäjännityksen. Lisäksi uusi kilpailuasu oli vieras, mutta onneksi se tuntui siedettävältä päällä. Lämmittelyt kulkivat aamusta asti nousujohteisesti, eikä edellispäivänä pelästyttänyt jalkakipu vaikuttanut lainkaan fiilikseeni. Ensimmäisellä kierroksella sain tehtyä varmat esitykset, vaikka varmistelin ehkä liikaakin. Semifinaalikierroksella sain ensimmäistä kertaa tehtyä arvokilpailusuorituksen täysillä heittäytyen, enkä pelännyt mitään teknisiä virheitä, tai horjahduksia. Tämä oli paras kilpailusuoritukseni ikinä! Finaalipaikan saaminen laukaisi jännityksen, mutta kesken finaalisuoritusta keskittymiseni herpaantui ja horjahdus Pyongwonissa sekoitti hetkeksi pakan. Finaalisuoritukset olivat pieni pettymys, mutta olen kuitenkin tyytyväinen kokonaissijoitukseen", Roosa kertoo kilpailupäivästään.

Valitettavasti Olli ei päässyt tällä kertaa semifinaalikierrosta pidemmälle ja loppusijoitus oli vasta 20. Parempaankin sijoitukseen olisi pitänyt olla mahdollisuudet, mutta pienet tasapainohäiriöt saattoivat vaikuttaa pisteisiin ratkaisevan paljon. Nyt kuitenkin pää tyhjäksi ja uusi valmistautuminen kohti Kiinan universiadeja.


"Karsintakierroksen alkulämmittelyt onnistuivat erittäin hyvin ja sain kilpailusuorituksiini huippuvireen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Vartalon käyttö ja liikkeen pysäyttäminen ovat olleet viimeaikojen kehityskohteina ja sain nämä asiat tuotua hyvin kilpailusuoritukseeni. Semifinaaliin en kuitenkaan saanut täyttä varmuutta. Ehkä pidempi alkulämmittely olisi voinut auttaa tilannetta", Olli kertoo tuntemuksistaan.


Inna ja Roosa seuraavat pisteitä
Suomi-katsomossa
Yksilösarjojen lisäksi lauantaina kilpailitiin myös parisarja, johon Olli ja Roosa osallistuivat. "Ensimmäistä kertaa pääsi valmistautumaan parisarjaan kunnolla ja tämä näkyi myös varmana suorituksena. Semifinaalisuoritukset tulivat yllättävän nopeasti ja niihin jouduttiin lähtemään wanhoilla lämmöillä ja tämä laski fiilistämme semifinaalin esityksessä. Suoritus onnistui kuitenkin teknisesti puhtaasti aivan pientä "synkrovärinää" lukuunottamatta", Roosa ja Olli pohtivat suorituksestaan. 

Loistavat karsintapoomset, sekä hyvin onnistuneet semifinaalisuoritukset veivät parin hienosti 11. sijalle erittäin kovatasoisessa sarjassa.


Näistä tunnelmista on hyvä jatkaa matkaa kohti Hong Kongia, sekä Shenzhenin universiadeja. Nyt laukkuja pakkaamaan ja herätyskello herättämään puoli neljältä yöllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti