torstai 11. elokuuta 2011

Hong Kong


Metromatkustuksen riemua.







Paluu sivistyksen pariin ( ja vähän enemmänkin). Vladivostokin jälkeen ensimmäinen silmäys Hong Kongin tuntui paratiisilta! Tosin tuntui se vielä seuraavanakin päivänä.. ja sitä seuraavana. Kaupunki oli  täydellinen kulttuurien sulatusuuni. Kieli ja ihmiset sekä paikalliset ravintolat ja putiikit toivat aidon Aasialaisen tunnelman, mutta asukkaiden lähes täydellinen englannin kielen osaaminen ja kaupungin siisteys pisti helposti unohtamaan missä maassa sitä taas oltiinkaan (tosin tähän saattoi myös vaikuttaa muutaman päivän maasta toiseen matkustelukin..)

Hong Kongin matkan tavoitteena oli ehtiä kiertämään joka päivä yksi turistikohde. Aivan tavoitteeseen ei päästy, mutta tärkeimmät ehdimme kuitenkin näkemään. Ensimmäisenä päivänä suuntasimme kondolihisseillä kohti maailman suurinta Budhaa. Yhdellä iskulla saimmekin kolme kärpästä, kun pelkästä kondolihissiajelusta vuorten huipulta toiselle olisi mieluusti maksanut sen 6€ -näkymät olivat huikaisevat! Ennen Budhalle saapumista saimme nauttia Shaolin Kung Fun esityksestä, lajin kotimaassa esitys olikin odotusten mukainen.
Shaolinin munkit pistivät parastaan Ngong Pingillä.
Seuraavan päivän iltana oli vuorossa reissun kohokohta –The Peak.  Ensimmäinen ajatus huipulle vievälle metrolle saavuttuamme oli ”nuo varmaan jonottavat johonkin toiseen kohteeseen” –toivoa sopii… Ennen näkymien ihastelua saimme siis nauttia 1½h  jonottelusta, onneksi kukaan matkalainen ei kärsinyt ahtaan paikan kammosta..

Näkymä Hong Kongin ylle The Peakilta.
Kolmannen päivän ohjelmaan kuului seuraavaa: Macaon katsastus, kiipeily, Ocean Park sekä Sunny Bay. Onnistuimme saavuttamaan näistä tavoitteista 0/4. Onneksi makoisat päikkäri ja fiilistely Hong Kongin kaupunkirannalla  toimivat hyvänä lohdutuksena.

Muutaman päivän MM-kilpailuista palautumisen jälkeen himo takaisin treenailun  pariin oli kova! Onneksi neljäntenä päivänä pääsimmekin jo jatkamaan matkaa kohti The Kylää.


-Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti